Poduzeće MANNA osnovano je 14. kolovoza 2014. godine, a desetak godina prije tog koraka, vlasnik i osnivač Josip Knežević stvarao je iskustvo svakodnevnim radom i edukacijama u pekarskoj branši.

Svoje poslovanje započeli smo sredinom 2015. godine kad smo na tržište plasirali svojih vlastitih pet  proizvoda za RETAIL lanac te dvadesetak vrsta proizvoda HoReCa programa.

MANNA je nastala kao vizija uspješnog poslovanja koje će se temeljiti na vrhunskoj kvaliteti i ponudi svojih proizvoda, na marketingu kao dodanoj vrijednosti poslovanja te velikoj dozi socijalnog poduzetništva.

Cilj je stvoriti vrhunski proizvod s konkurentnom i pristupačnom cijenom kako za svoje partnere tako i za krajnje korisnike.

Svoje poslovanje započeli smo u Poduzetničkom inkubatoru Osvit u Donjem Miholjcu gdje smo bili nešto više od godinu dana, a nakon toga smo primorani preseliti u novi poslovni prostor koji je sada opremljen suvremenijom opremom i strojevima koji omogućavaju veće kapacitete proizvodnje i skladištenja koji u inkubatoru nisu bili dovoljni s obzirom na veliku potražnju  proizvoda.

Glavna djelatnost (core business) je proizvodnja SMRZNUTIH PEKARSKIH PROIZVODA.

OSTALE DJELATNOSTI:
– proizvodnja smrznutih pekarskih proizvoda po narudžbi
– proizvodnja vlastite robne marke smrznutih pekarskih proizvoda
– proizvodnja pekarskih proizvoda pod robnim markama trgovačkih lanaca
– pakiranje i distribucija smrznutih pekarskih proizvoda
– maloprodaja i veleprodaja pekarskih proizvoda

VRSTA TIJESTA:

Većina naših proizvoda rađena su na bazi kvasnog  lisnatog tijesta koje se priprema uz dodatak kvasca koji uzrokuje vrenje, odnosno proizvodnju ugljičnog dioksida koji uzrokuje dizanje tijesta.

Struktura tijesta je slojevita, uz postizanje puno većeg volumena proizvoda u pečenju nego kod beskvasnog lisnatog tijesta.

Od kvasnog lisnatog tijesta izrađujemo kroasane koji se pune slatkim ili slanim nadjevima, kao i druge vrste: štrudlice, gužvarice, trokuti, štapići te ostala punjena lisnata tijesta.

Osim kvalitete sirovine, kvalitetu proizvoda čine zaposlenici te su to glavni temelji koji joj daju slobodu da se smatraju proizvođačima vrhunskog proizvoda na tržištu.

Poduzeće MANNA svojim kupcima osim visoke kvalitete proizvoda nudi prijedloge rješenja za proizvode koje kupac želi tako da:
– svojim partnerima stojimo na raspolaganju kroz osmišljavanje proizvoda i ponude
– zajednički s kupcima planiramo i kreiramo izgled proizvoda, njegovo pakiranje, težinu
– izrađujemo i kupčevu vlastitu robnu marku uz princip „vaša vlastita robna marka po istoj cijeni“
– pružamo podršku u osmišljavanju marketinga za plasiranje ideje i proizvoda kao dodanu vrijednost na naše proizvode